Bėk per Naujus!

2021 m. sausio 1 dieną 10 val. Šiaulių rajono sporto klubo „Lukas” bėgikai, nors ir tebevyrauja garsusis koronavirusas, rinkosi prie Ginkūnų eglutės. Nusifotografavę, iš čia pradėjome tradicinį bėgimą-akciją „Bėk per Naujus!”. Pagrindinis renginio tikslas buvo neužsisėdėti ilgai prie stalo po Naujųjų metų sutikimo, o aktyviai pajudėti, pabėgioti, išprakaituoti nereikalingas kalorijas ir svarbiausia – gerai praleisti laiką, pasveikinti praeivius bei ratuotus. Nepabūgę virusų šį kartą Ginkūnuose bėgančių susirinko aštuoni, kaip Snieguolė ir septyni nykštukai (abėcėlės tvarka): Darius Abartas, Matas Baura, Ilja Jakimčiuk, Arnas Lukošaitis, Mikas Montvilas, Justina ir Zenonas Šerkšniai bei Martynas Vaičekauskis. Martyną atėjo išlydėti sūnus Vakaris, apdalinęs visus „žaibais” ir žmona Loreta, o Dariaus kantriai grįžtant automobilyje laukė žmona Audronė. Oras buvo žiemiškai-pavasariškas: temperatūra siekė apie 1 laipsnį šalčio, pūtė silpnas vėjelis, buvo didelis rūkas ir labai slidu. Nuo Ginkūnų mūsų būrelis laikydamiesi saugių atstumų bėgo pro Talkšos parką, pro „Auksinį berniuką” prie tarpinio finišo – Šiaulių centrinės eglės. Ten šiek tiek pasimankštinome, užsidegėme po Bengališką ugnelę, nusifotografavome, pasveikinome vaikštinėjantį kolegą iš Šiaulių Dainių Šaučikovą su žmona Asta ir tuo pačiu maršrutu grįžome atgal. Nuotaikos buvo superinės, grįžę atgavome jėgas užkandžiaudami mandarinais, šokoladais bei gurkšnodami šiltą arbatą ir „gaiviuosius” gėrimus.
Dėl karantinų negalėjusi su mumis bėgti Dalia Lukošienė pabėgiojo Meškuičių apylinkėse.
Tuo pačiu metu tik link Kuršėnų eglutės bėgte nuotolį įveikė Deividas Rastokas ir Titas Ružinas.
Ričardas Kanišauskas, besidarbuojantis Islandijoje, irgi nepamiršo mūsų tradicijų ir bėgiodamas siunčia linkėjimus į Lietuvą.
Taigi, tikimės, kad šis gražus bėgimas-akcija įvyks ir kitais metais, o jei nebus jokių karantinų, tai bus ir žymiai masiškesnis.
Linkime visiems sveikų ir sportiškų metų!