Dvi trečios vietos Lietuvos jaunučių čempionate

2024 m. sausio 20 dieną Klaipėdos lengvosios atletikos manieže vyko Lietuvos jaunučių (gimusių 2009-2010 m.) lengvosios atletikos čempionatas. Į varžybas susirinko gausus sportininkų būrys iš visos Lietuvos. Varžybose startavo ir penki Šiaulių rajono sporto klubo „Lukas” bei Šiaulių r. Kuršėnų sporto mokyklos sportininkai, treniruojami Roberto Vališauskos ir Arno Lukošaičio.
1000 metrų bėgimo rungtyje tarp mergaičių penktąja vieta tenkinosi Denisė Nakaitė (rez. 3:42.10 min.).
Toje pačioje rungtyje tarp berniukų trečiąją vietą iškovojo ir stipriai asmeninį rezultatą pasigerinęs Vilius Ščerbakovas (rez. 2:58.07 min.).
1000 metrų kliūtiniame bėgime tarp berniukų vienuoliktas parbėgo Kajus Dautaras (rez. 3:55.73 min.). Tai buvo jo debiutas kliūtiniame bėgime.
2000 metrų bėgime tarp mergaičių aštunta finišo liniją kirto Aurėja Žalandauskaitė (rez. 8:57.70 min.).
Tame pačiame nuotolyje, tačiau tarp berniukų, trečiąja vieta tenkinosi aukštesnės vietos norėjęs Arijus Kulevičius (rez. 6:45.45 min.).
Nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti Lietuvos lengvosios atletikos federacijos diplomais bei medaliais, o nugalėtojai dar ir LLAF kalendoriais.
Komandinėje įskaitoje Šiaulių rajono komanda surinko 85 taškus ir užėmė antrą vietą rajonų grupėje, nuo pirmosios vietos atsilikę vos 3 taškais. Tarp sporto mokyklų Kuršėnų SM užėmė pirmą vietą rajonų grupėje su 82 taškais.

Rezultatus užrašė Matas Baura, fotografavo Mikas Montvilas, dalyvius iš tribūnų palaikė Viltė Tamošaitytė ir Deividas Rastokas